Løsningen på dine smerter!

Hvem har ansvaret for kroppen din når den ikke fungerer som den skal og hva må gjøres?!

 

Man sitter hjemme frustrert over smerter og aner ikke hva man skal gjøre siden man har fått beskjed om å «ta det med ro», men det har aldri fikset ett underliggende muskelproblem i historien…

 

Frustrasjonen over at kroppen ikke er der den skulle ha vært tærer på og du føler deg dårlig behandlet! Legen klarer ikke ordne opp i skuldervondtet, hofteplagene, den fraværende energien og den generelt dårlige formen som du nå er i…

 

Vi kan alle kjenne oss igjen i mer eller mindre grad frustrasjonen i at andre ikke alltid kan hjelpe oss.. Og ting kan føles veldig tungt og stusselig til tider når kroppen virkelig ikke spiller på lag.

 

 

Det var ikke veldig morro å rive bicepsen i 2, men ikke en gang stoppet jeg opp og syntes synd på meg selv. Lag en plan, hold humøret oppe og gjennomfør!

 

Its all in the mind:

 

Ja jeg forstår at det faktisk sitter i kroppen og altså og at man kan bli så syyyykt lei av å gå med kroniske smerter, men det som ofte overrasker meg er at når jeg spør noen så har de gått med disse plagene i mange år UTEN å gjøre noe spesielt for å bli kvitt de!

 

Og da lurer jeg litt på hvordan de kan forvente å bli bra også…

 

 

Husk på dette:

 

Det er ingen folkerett å ikke skulle ha vondt!

 

Naturen gir blanke i om dyr har det vondt når naturen går sin gang og byttedyr blir kvestet og spist, og selv om vi skulle ønske det så er det ingen universal lov som sier at vi har rett til smertefrie kropper.

 

Verden er langt ifra rettferdig på noen som helst måte, men har du to armer og to bein, og en vilje til å faktisk legge inn en egeninnsats så er det ikke noe du ikke kan klare og du er allerede heldigere enn så mange andre!

 

 

Beinpress dagen etter operasjon.
Jeg sier ikke at dette er nødvendigvis smart, men jeg gjorde det for å overbevise meg selv om at dette ikke var en stor ting og jeg rehabba bicepsen totalt på 2 måneder kontra 6 måneder.

 

 

MIN VEI UT AV SKADER OG TILBAKE TIL TOPP IDRETT:

 

Hvis du er interessert i å slutte å føle deg som ett offer for uheldige omstendigheter så er dette formelen jeg alltid har brukt for å overkomme skader og smerter raskt og effektivt, som sannsynligvis ville satt de fleste ute av spill i lang, lang tid.

 

 

 

Lag deg en sjekkliste over ALT du kan gjøre!

 

Dette gjør jeg hver gang ett eller annet i kroppen går til de fortape gains ødemarkene der ute:

 

 

Jeg setter meg ned med ett ark og så skriver jeg ned absolutt alt jeg kan gjøre, og den lista den blir faktisk veldig lang den.

 

Dagen etter at jeg rev bicepsen min i to så hadde jeg en super strongman økt, fordi jeg hadde satt meg ned og funnet ut hva jeg kunne gjøre, og ikke fokusert på alt det som jeg ikke kunne gjøre.

 

Dette var minst like viktig psykisk som det var for meg fysisk fordi det gjorde at jeg aldri satte meg ned og syntes synd på meg, men akkurat som en elv som møter på ett hinder så bare tok jeg en annen vei og fortsatte fremover.

 

Faktisk så var jeg på bowling samme kveld og spilte for det var jo bare venstre armen som var av 😉

 

 

Poenget å ta med hjem her:

lat som det ikke er noen stor ting, ikke la det ødelegge livet ditt, finn en plan og ikke la det stoppe deg ett sekund, men se heller på det som en mulighet til å bevise for deg selv og andre at dette er noe du kan overkomme, og det raskt og effektivt!

 

 

Husk at det er din kropp og du skal bestemme hva du skal bruke den til. Betyr det nok så bruker du all energi på å bli kvitt skader og smerter og så kan du gjøre det du elsker igjen!

 

 

 

IKKE BLI ETT OFFER I EGET HODE!

 

Det verste som kan skje med oss er at vi ser på oss selv som ofre i en situasjon og at all makt er ute av hendene våre!

 

 

Dette gjør at vi mister all initiativ og driv til å komme oss ut situasjonen og leder til hjelpeløshet og apati.

 

 

Det du må gjøre er å innhente så mye informasjon rundt skaden / smertene dine som mulig, få hjelp til å legge en plan for hvordan du skal overvinne dette og bli bra igjen og så avhenger absolutt ALT av at du gjennomfører det du skal gjøre.

 

 

Jeg kan love deg at ved å gå inn med en plan, ta ansvar og gjennomføre dette så vil du uansett bli ett så mye bedre og sterkere menneske bare fordi du nettopp ikke blir ett offer, ikke omtaler deg selv som ett offer, men ber om hjelp av de som kan dette og leter etter løsninger og ikke unnskyldninger.

 

 

 

Bevegelse er medisin:

 

Ja det er så absolutt viktig at du trener opp igjen en skade på korrekt måte for at resultatene skal kunne bli så bra som mulig, men en annen ting som det er lett å glemme er at hver eneste gang du beveger deg og trener andre deler av kroppen din så økes blodgjennomstrømningen i kroppen din og med blod så kommer det reparasjon!

 

 

Der blodet strømmer så får vi tilført næring, og en annen ting som du kanskje ikke visste er at som i mitt tilfelle hvor venstre bicepsen var revet av beinet, så vil faktisk all trening du gjør på høyre siden føre til en indirekte styrke økning på venstre side gjennom nevrale tilpasninger.

 

 

Så uansett hvordan du ser på det så hjelper det virkelig å trene selv om du er skadet!

 

Tenk på Ole Einar som slet med hjerteflimmer i mange år, men elsket idretten sin så hardt at han trosset dette til tross for risikoene. Vi har alle vårt å stri med, men du hørte aldri Ole Einar klage over situasjonen sin!

 

Kort oppsumert:

 

  • Ikke legg ansvaret for kropp og helse over på andre. Ta grep selv!

 

  • Ikke tillat deg selv å sette deg ned og se på deg selv som ett offer!

 

  • Skriv ned en liste over ALT du kan gjøre!

 

  • Søk hjelp om du ikke vet hva som må gjøres!

 

  • All bevegelse hjelper og nevrale tilpasninger gjør at motsatt side bør trenes hardt!

 

 

Så lenge du har to bein og to armer og viktigst av alt ett vel fungerende hode som ikke gir seg, så kan du klare alt! Aldri glem dette!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *